ReadSpeaker voorleesfunctie in LeesMees

Geplaatst op 12-02-2018

De jonge LeesMees gebruikers worden verwend met allerlei handige leestools. Deze maken het mogelijk de teksten zo goed mogelijk te doorgronden. Sinds enige tijd maakt LeesMees dankbaar gebruik van de voorleesfunctie van ReadSpeaker.

De voorleestool van ReadSpeaker leest de tekst op het scherm hardop voor terwijl de woorden en zinnen in twee verschillende kleuren worden gemarkeerd. Zo kunnen de lezertjes meelezen met de gemarkeerde tekst terwijl zij er naar luisteren. Het is aangetoond dat wanneer een tekst op deze manier “bimodaal’ wordt geconsumeerd, dat wil zeggen op twee manieren wordt opgenomen, de lezer de tekst beter begrijpt en de inhoud langer onthoudt. Een groot voordeel dus, voor het begrijpend lezen!

Kinderen die extra moeite hebben met lezen, omdat zij bijvoorbeeld kampen met uitdagingen als dyslexie, hebben veel baat  bij de voorleesfunctie van ReadSpeaker. Maar niet alleen dyslectici hebben dus baat bij het hardop voorlezen van de tekst. LeesMees maakt al enige tijd dankbaar gebruik van de voordelen die deze applicatie biedt.

Levi vat het in enkele zinnen mooi samen: ‘’Je kunt het echt helemaal zelf instellen, hoe jij het graag wilt. Alle kleuren, vergroot in beeld, meelezen per woord of regel. En hoe snel er voorgelezen wordt, dat soort dingen. Echt superhandig!’’ LeesMees maakt ten volle gebruik van de voordelen van een digitaal oefenplatform en ReadSpeakers voorleesfunctie past hier uitstekend bij.

De voorleesfunctie kan namelijk niet alleen voorlezen, maar laat de gebruiker ook allerlei instellingen aanpassen zodat de tekst wordt getoond en voorgelezen hoe het kind dat het fijnst vindt. Er kan gekozen worden voor verschillende lettertypes, waaronder het Dyslexie Font, hét lettertype voor dyslectici. Ook de lettergrootte en –kleur en de kleuren voor het markeren kunnen gekozen worden. En de voorleessnelheid.

Het belang van begrijpend lezen komt alsmaar naar voren in een samenleving die steeds vaker digitaal wordt ingericht. Begrijpend lezen is een van de belangrijkste ‘’21st Century Skills’’, maar het leesaanbod op veel basisscholen is vrij traditioneel te noemen.  LeesMees biedt een hulpmiddel dat zowel op school als thuis ingezet kan worden en zit vol moderne snufjes die het begrijpend lezen leuker en gemakkelijker maken.

Wil je weten of de voorleesfunctie van ReadSpeaker voor jou ook voordelen zou kunnen bieden? Stuur een bericht naar nederland@readspeaker.com en vraag je gratis demoversie aan.

Deel dit bericht:

Contact

LeesMees
Rederijkerstraat 151
2531 VK 's-Gravenhage

06-52785001
 • Onze zoon had wat achterstand met begrijpend lezen. Na 3 maanden LeesMees ¬†mochten de resultaten er al wezen!

  Gergana Yanalieva
 • Eindelijk een site die uitblinkt in begrijpend lezen.

  Leanne Meijster Orthopedagogiek
 • Wat een leuke, leerzame site. De kinderen uit mijn praktijk oefenen met veel plezier en zijn trots¬† op hun resultaten.

  RT Ypenburg/ Conny Meijster
 • De leerstof wordt op een aantrekkelijke manier aangeboden.

  Christine de Badts
 • Het voordeel van Leesmees is dat ik niets hoeft op te schrijven.

  Leerling
 • Er zijn verschillende onderdelen bij Leesmees. Ik vind eigenlijk alle onderdelen wel leuk!

  Leerling
 • Ik vind het een goede, leerzame site. Voordat ik begon met leesmees had ik moeite met begrijpend lezen, nu gaat het veel beter

  Yousri
 • Wat een mooie en leerzame site!

  Janneke den Ouden
 • Ik heb veel moeite met woordenschat en begrijpend lezen. Voetballen is leuker. Toch is Leesmees leuk om te doen.

  Musa
 • Toen ik begon leerde ik veel nieuwe woorden, hoe je een tekst moet opbouwen en nog veel meer...

  Anouar
 • LeesMees is benieuwd naar uw mening!

  Het team van LeesMees
Gergana Yanalieva Leanne Meijster Orthopedagogiek RT Ypenburg/ Conny Meijster Christine de Badts Leerling Leerling Yousri Janneke den Ouden Musa Anouar Het team van LeesMees