Werkwijze

Begrijpend lezen met LeesMees

Wanneer u voor LeesMees kiest, krijgt u nadat de registratie is voltooid per e-mail een bevestiging toegestuurd. Uw kind kan dan direct aan de slag! Tijdens de proefperiode van 7 dagen kunt u besluiten of LeesMees aan uw verwachtingen voldoet. Vervolgens kunt u een pakket kiezen dat bij uw wensen past. 

Voor wie? 
LeesMees is leuk en leerzaam voor iedereen, maar sluit het best aan bij de lesstof vanaf groep 6. De leestools zijn erg handig voor kinderen met uitdagingen als dyslexie. 

Proefaccount
Probeer LeesMees gratis en ervaar 7 dagen lang alle voordelen. Na de proefperiode wordt uw lidmaatschap automatisch beëindigd wanneer u besluit niet voor een pakket te kiezen. Extra dagen gratis oefenen? Deel toetsresultaten en verdien 7 dagen extra. 


Toetsen
LeesMees staat boordevol toetstrainingen, bestaande uit een aantrekkelijke tekst en vijftien MC- vragen. Dit is een goede voorbereiding op de Cito-toets op school. Gemiddeld doet een kind hier dertig minuten over.  Wanneer een test is afgerond krijgt u direct toegang tot de resultaten en uitleg bij de (foutieve) antwoorden. Deze resultaten worden veilig opgeslagen en kunnen vervolgens worden gedeeld via verschillende media, zodat zowel kind, ouder als leerkracht de ontwikkeling van het kind kunnen volgen. Deze ontwikkeling wordt nog duidelijker inzichtelijk gemaakt met behulp van de resultaten- en statistiekenpagina. Hierop wordt niet alleen een totaaloverzicht van de resultaten weergegeven, maar ook een overzicht van de voortgang per individuele categorie. 

Rapport begrijpend lezen

XL-toetsen
Om nog een beter beeld te krijgen van de ontwikkeling van het kind werkt LeesMees met XL-toetsen. Dit zijn toetsen bestaande uit twintig vragen. Zowel de gewone toetsen als de XL-toetsen zijn duidelijk te herkennen in het systeem.

Begrijpend lezen - Uitgebreid aanbod aan oefeningen

Gerichte oefeningen
Naast deze toetsen staan er altijd honderden oefeningen klaar waarmee uw kind gericht kan oefenen op de toetsonderdelen. Dit gebeurt uiteraard op een speelse en aantrekkelijke manier, waardoor uw kind altijd volop kan leren van wat LeesMees te bieden heeft! Hiernaast hebben alle leden toegang tot het volledige alfabetische theorieregister, waarin veel zaken op een duidelijke manier worden uitgelegd. Van veelgemaakte taalfouten tot bijzondere taalconstructies, alles komt aan bod!

Theorieregister begrijpend lezen

Taalonderdelen
LeesMees richt zich vooral op de volgende vijf onderdelen: samenvatten, woordenschat, voorspellen, tekstbegrip en verwijs- en signaalwoorden. Hiernaast zijn er in de categorie 'En nog veel meer' nog tal van andere leuke oefeningen beschikbaar. Hierbij kunt u denken aan spreekwoorden & gezegden, synoniemen, analogieën, woordrelaties en leerzame feitjes.

LeesMees wenst u en uw kind veel leer- en leesplezier!

Contact

LeesMees
Rederijkerstraat 151
2531 VK 's-Gravenhage

06-52785001
 • Onze zoon had wat achterstand met begrijpend lezen. Na 3 maanden LeesMees ¬†mochten de resultaten er al wezen!

  Gergana Yanalieva
 • Eindelijk een site die uitblinkt in begrijpend lezen.

  Leanne Meijster Orthopedagogiek
 • Wat een leuke, leerzame site. De kinderen uit mijn praktijk oefenen met veel plezier en zijn trots¬† op hun resultaten.

  RT Ypenburg/ Conny Meijster
 • De leerstof wordt op een aantrekkelijke manier aangeboden.

  Christine de Badts
 • Het voordeel van Leesmees is dat ik niets hoeft op te schrijven.

  Leerling
 • Er zijn verschillende onderdelen bij Leesmees. Ik vind eigenlijk alle onderdelen wel leuk!

  Leerling
 • Ik vind het een goede, leerzame site. Voordat ik begon met leesmees had ik moeite met begrijpend lezen, nu gaat het veel beter

  Yousri
 • Wat een mooie en leerzame site!

  Janneke den Ouden
 • Ik heb veel moeite met woordenschat en begrijpend lezen. Voetballen is leuker. Toch is Leesmees leuk om te doen.

  Musa
 • Toen ik begon leerde ik veel nieuwe woorden, hoe je een tekst moet opbouwen en nog veel meer...

  Anouar
 • LeesMees is benieuwd naar uw mening!

  Het team van LeesMees
Gergana Yanalieva Leanne Meijster Orthopedagogiek RT Ypenburg/ Conny Meijster Christine de Badts Leerling Leerling Yousri Janneke den Ouden Musa Anouar Het team van LeesMees