Dyslexie font op LeesMees

Geplaatst op 23-07-2018

Bij LeesMees ondersteunen we kinderen die kampen met uitdagingen als dyslexie. We werken hierbij graag samen met specialisten, zoals het team achter Dyslexie Font. Dit lettertype kunt u selecteren met de toverkwast die u op LeesMees kunt vinden. Wat maakt dit revolutionaire lettertype zo bijzonder?

Bij het ontwerpen van Dyslexie Font is rekening gehouden met alle kenmerken van dyslexie, met als doel het leesgemak – en leesplezier – te vergroten. Alle standaardregels voor het ontwerpen van een lettertype zijn overboord gegooid; de specifieke kenmerken van dyslexie vormden het uitgangspunt.

De meest voorkomende leesfouten bij dyslexie zijn het verwisselen, spiegelen, draaien en samensmelten van letters. In het Dyslexie font is iedere letter uniek, waarmee de bekende leesfouten van dyslexie worden tegengegaan. Met het bijzondere lettertype wordt de leesbaarheid niet alleen voor mensen met dyslexie stukken beter, ook veel niet-dyslectici ontdekken de voordelen van Dyslexie font.

De 10 belangrijkste kenmerken:

1. Zwaardere onderkant
Het zwaartepunt van de Dyslexie font letters ligt laag. Hierdoor wordt voorkomen dat de letters ondersteboven worden gedraaid en krijgen de letters een duidelijke basislijn.

2. Schuinere letters
Sommige letters zijn schuiner neergezet. Hierdoor zijn de verschillende letters gemakkelijker te onderscheiden.

3. Grotere openingen
De openingen van de Dyslexie font letters zijn vergroot. Hierdoor worden de letters sneller herkend aan hun vorm.

4. Andere vormen
De vormen van letters die op elkaar lijken zijn op subtiele wijze aangepast. Hierdoor wordt de kans op draaien, spiegelen en verwisselen verminderd.

5. Langere stokken
Sommige Dyslexie font letters zijn voorzien van langere stokken. Hierdoor zullen mensen met dyslexie de letters minder snel verwisselen.

6. Hoofdletters en leestekens
Leestekens en hoofdletters zijn vetter gemaakt. Hierdoor is het duidelijk waar een onderbreking staat en waar de zin eindigt.

7. Verschillende hoogtes
Letters die op elkaar lijken, hebben verschillende hoogtes gekregen. Hierdoor heeft iedere Dyslexie font letter een eigen karakter en worden ze minder snel met elkaar verwisseld.

8. Hogere x-hoogte
De hoogte van de letters is vergroot, maar de breedte niet. Hierdoor krijgt de Dyslexie font letter ‘lucht’. Dit vergroot de herkenbaarheid van de afzonderlijke letters.

9. Betere spatiëring
Ook de afstand tussen letters en woorden is vergroot. Hierdoor ontstaat er meer rust tijdens het lezen in het lettertype Dyslexie font wat het crowding-effect tegen gaat.

10. Beschikbaar op LeesMees
Dyslexie font is beschikbaar op LeesMees en kun je instellen in iedere gewenste kleur en grootte!

Meer manieren ontdekken we kinderen ondersteunen met uitdagingen als dyslexie? Maak een proefaccount aan en ondervind het direct!
 

Deel dit bericht:

Contact

LeesMees
Rederijkerstraat 151
2531 VK 's-Gravenhage

06-52785001
 • Onze zoon had wat achterstand met begrijpend lezen. Na 3 maanden LeesMees ¬†mochten de resultaten er al wezen!

  Gergana Yanalieva
 • Eindelijk een site die uitblinkt in begrijpend lezen.

  Leanne Meijster Orthopedagogiek
 • Wat een leuke, leerzame site. De kinderen uit mijn praktijk oefenen met veel plezier en zijn trots¬† op hun resultaten.

  RT Ypenburg/ Conny Meijster
 • De leerstof wordt op een aantrekkelijke manier aangeboden.

  Christine de Badts
 • Het voordeel van Leesmees is dat ik niets hoeft op te schrijven.

  Leerling
 • Er zijn verschillende onderdelen bij Leesmees. Ik vind eigenlijk alle onderdelen wel leuk!

  Leerling
 • Ik vind het een goede, leerzame site. Voordat ik begon met leesmees had ik moeite met begrijpend lezen, nu gaat het veel beter

  Yousri
 • Wat een mooie en leerzame site!

  Janneke den Ouden
 • Ik heb veel moeite met woordenschat en begrijpend lezen. Voetballen is leuker. Toch is Leesmees leuk om te doen.

  Musa
 • Toen ik begon leerde ik veel nieuwe woorden, hoe je een tekst moet opbouwen en nog veel meer...

  Anouar
 • LeesMees is benieuwd naar uw mening!

  Het team van LeesMees
Gergana Yanalieva Leanne Meijster Orthopedagogiek RT Ypenburg/ Conny Meijster Christine de Badts Leerling Leerling Yousri Janneke den Ouden Musa Anouar Het team van LeesMees