Wie zijn wij?

 

LeesMees is in 2016 opgericht door een taalwetenschapper en een leerkracht. Hun gezamenlijke passie voor de Nederlandse taal heeft geleid tot een vruchtbare samenwerking waaruit dit product is ontstaan.  

Het doel was helder: een lesprogramma realiseren waarbij de nadelen van het huidige begrijpend leesonderwijs zoveel mogelijk uitgeschakeld worden. Een programma waarbij de leerkracht de regie in handen heeft, maar geen omkijken meer heeft naar tijdrovende kopieeropdrachten, missende werkbladen, stapels nakijkwerk en het opstellen van een uitgebreid rapport. Een programma waarbij ‘Leesplezier’ een hoofdletter verdient en de leerkracht kan doen waar hij of zij goed in is: lesgeven en begeleiding bieden.

Team LeesMees

Inmiddels bestaat LeesMees uit een elftal, onder wie;

Management

Roland  - Producteigenaar en -ontwerper  
Leanne - Educatief adviseur en orthopedagoog

Medewerkers

Nathalie - Publieke relaties en evenementen
Romeo - Taalwetenschapper
Tineke – Tekstschrijfster
Silke - Tekstschrijfster
Louis – Tekstschrijver
Conny – Tekstredacteur
Jaco – Tekstredacteur
Christine – Eindredacteur
Serif – Bibliothecaris

Management LeesMees 

Wie is Roland?

Hallo! Wat leuk dat je op deze pagina kijkt! 

Ik ben Roland Bruijnzeels en woon samen met mijn vierjarige dochter Xanthe in Den Haag. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden en familie. Ook kan ik eindeloos over auto’s, oude huizen, theater en onderwijs praten. Ik sta graag op het tennisveld, maar je mag me ook uitdagen voor een potje poker.    

Het afgelopen decennium heb ik met veel plezier lesgegeven aan leerlingen uit groep 6, 7 en 8 op verschillende scholen in de regio’s Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Als leerkracht van groep 8 werd ik vaak geconfronteerd met het belang van begrijpend lezen, ook ten aanzien van het eindadvies. Een erg belangrijk vak, maar het aanbod van bestaande methodes viel mij tegen. En mijn leerlingen ook, begrijpend lezen is in Nederland het minst favoriete vak. Dat zegt genoeg!

In samenwerking met een team van specialisten heb ik de afgelopen jaren gewerkt aan het LeesMees platform. Na de lancering van LeesMees sloten steeds meer scholen en andere organisaties zich aan waardoor het bedrijf snel is gegroeid de afgelopen periode.

Wie is Leanne?

Goedendag! Wat leuk dat je interesse hebt in LeesMees!

Ik ben Leanne Meijster en ik heb een enorme passie voor het ondersteunen, begeleiden en het overbrengen van kennis op kinderen. Dat is inmiddels een rode draad die door mijn leven loopt.

Na de PABO ben ik gaan werken als leerkracht in het basisonderwijs, met name voor de groepen 3 en 4. Vanwege een toenemende werkdruk en interesse in verschillende leerproblemen, besloot ik door te studeren. Tijdens de universitaire studie Pedagogische Wetenschappen heb ik mij gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van kinderen met leerproblemen en de begeleiding van hun ouders en leerkrachten. Deze diagnostiek en behandeling heb ik tijdens en na mijn studie toe kunnen passen als orthopedagoog in het werkveld. Begin 2014 heb ik de keuze gemaakt om voor mijzelf te beginnen en ben ik mijn bedrijf – Leanne Meijster Orthopedagogiek – gestart. 

In 2018 komt LeesMees op mijn pad. Roland en ik hebben meteen een klik en hebben dezelfde visie wat betreft onderwijs. Twee talig ingestelde mensen uit het onderwijs met een website die hierop aansluit. Daar moet iets mee gebeuren. Roland vraagt of ik voor LeesMees kom werken, om LeesMees de aandacht te geven die het nodig heeft, maar nog belangrijker: om het onderwijs te geven wat het nodig heeft op het gebied van begrijpend lezen.

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen: peuter Philou van 2 jaar en baby Maxim van 0 jaar. Met mijn gezin woon ik in Nootdorp. In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn gezin, reizen we veel, vind ik het heel gezellig om met vrienden en familie af te spreken en korfbal ik graag.

Mail me gerust als je meer van me wilt weten!

LeesMees ondersteunt de leerkrachtWe zijn Team LeesMees!

 

Nieuwe samenwerkingen zijn altijd welkom, schroom dus niet om contact op te nemen. Vragen of opmerkingen? Of liever direct aan de slag?
 
Stuur een e-mail naar info@leesmees.nl, vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op via 070 217 30 39. 

Het team van LeesMees

 

 

 

 

 

 

 

Contact

LeesMees
Rederijkerstraat 151
2531 VK 's-Gravenhage

06-52785001
 • Onze zoon had wat achterstand met begrijpend lezen. Na 3 maanden LeesMees  mochten de resultaten er al wezen!

  Gergana Yanalieva
 • Eindelijk een site die uitblinkt in begrijpend lezen.

  Leanne Meijster Orthopedagogiek
 • Wat een leuke, leerzame site. De kinderen uit mijn praktijk oefenen met veel plezier en zijn trots  op hun resultaten.

  RT Ypenburg/ Conny Meijster
 • De leerstof wordt op een aantrekkelijke manier aangeboden.

  Christine de Badts
 • Het voordeel van Leesmees is dat ik niets hoeft op te schrijven.

  Leerling
 • Er zijn verschillende onderdelen bij Leesmees. Ik vind eigenlijk alle onderdelen wel leuk!

  Leerling
 • Ik vind het een goede, leerzame site. Voordat ik begon met leesmees had ik moeite met begrijpend lezen, nu gaat het veel beter

  Yousri
 • Wat een mooie en leerzame site!

  Janneke den Ouden
 • Ik heb veel moeite met woordenschat en begrijpend lezen. Voetballen is leuker. Toch is Leesmees leuk om te doen.

  Musa
 • Toen ik begon leerde ik veel nieuwe woorden, hoe je een tekst moet opbouwen en nog veel meer...

  Anouar
 • LeesMees is benieuwd naar uw mening!

  Het team van LeesMees
Gergana Yanalieva Leanne Meijster Orthopedagogiek RT Ypenburg/ Conny Meijster Christine de Badts Leerling Leerling Yousri Janneke den Ouden Musa Anouar Het team van LeesMees