Informatie

Begrijpend lezen: dé sleutel tot leersuccesLeesMees, 100% dyslexie-vriendelijk!

We zijn dagelijks bezig met alle informatie om ons heen. We appen, mailen, lezen het nieuws, ontvangen belangrijke brieven en nemen op een dag duizenden woorden en begrippen tot ons. Begrijpend lezen gebruiken we om de wereld om ons heen te kunnen begrijpen, en het is de basis van zelfstandig studeren.

De fundering van deze vaardigheden wordt gelegd op de basisschool. In veel gevallen is het raadzaam hier extra ondersteuning of juist verrijking in te bieden. Een achterstand op het gebied kan een hindernis vormen om goed mee te kunnen komen in het voortgezet onderwijs, begrijpend lezen is nu eenmaal dé sleutel tot leersucces.


Voor kinderen vanaf groep 6 helpt LeesMees om het begrijpend lezen op een speelse en leuke manier eigen te maken en kan er geoefend worden via de speciaal hiervoor ontworpen programma's. Met LeesMees oefent uw kind de verschillende onderdelen van het begrijpend lezen, zoals woordenschat, tekstbegrip, samenvatten, verwijs -en signaalwoorden en nog veel meer!

Via ons unieke rapportsysteem houden u en uw kind de gemaakte vorderingen bij, waar de aandachtspunten liggen en natuurlijk waar uw kind in uitblinkt. Ook is er de mogelijkheid om resultaten te delen met klasgenoten en ouders. Iedere week zijn er nieuwe, leuke oefeningen waarmee uw kind zich ook kan voorbereiden op de eindtoets in groep 8.

Contact

LeesMees
Rederijkerstraat 151
2531 VK 's-Gravenhage

06-52785001
 • Onze zoon had wat achterstand met begrijpend lezen. Na 3 maanden LeesMees ¬†mochten de resultaten er al wezen!

  Gergana Yanalieva
 • Eindelijk een site die uitblinkt in begrijpend lezen.

  Leanne Meijster Orthopedagogiek
 • Wat een leuke, leerzame site. De kinderen uit mijn praktijk oefenen met veel plezier en zijn trots¬† op hun resultaten.

  RT Ypenburg/ Conny Meijster
 • De leerstof wordt op een aantrekkelijke manier aangeboden.

  Christine de Badts
 • Het voordeel van Leesmees is dat ik niets hoeft op te schrijven.

  Leerling
 • Er zijn verschillende onderdelen bij Leesmees. Ik vind eigenlijk alle onderdelen wel leuk!

  Leerling
 • Ik vind het een goede, leerzame site. Voordat ik begon met leesmees had ik moeite met begrijpend lezen, nu gaat het veel beter

  Yousri
 • Wat een mooie en leerzame site!

  Janneke den Ouden
 • Ik heb veel moeite met woordenschat en begrijpend lezen. Voetballen is leuker. Toch is Leesmees leuk om te doen.

  Musa
 • Toen ik begon leerde ik veel nieuwe woorden, hoe je een tekst moet opbouwen en nog veel meer...

  Anouar
 • LeesMees is benieuwd naar uw mening!

  Het team van LeesMees
Gergana Yanalieva Leanne Meijster Orthopedagogiek RT Ypenburg/ Conny Meijster Christine de Badts Leerling Leerling Yousri Janneke den Ouden Musa Anouar Het team van LeesMees